De Spreker

Veel mensen willen graag een positieve verandering tot stand brengen. Maar hoe doe je zoiets? Soms door een radicale keuze te maken. Laurens zegde zijn succesvolle baan als rechercheur op om zijn dromen na te jagen.

Laurens trok met zijn rugzak naar Australië en beleefde jarenlang avonturen op zee bij Antarctica en daarna in Afrika, voordat hij naar Nederland terugkeerde om zijn prijswinnende ondernemingen Smart Parks en Skeye op te richten. Zijn schip werd overvaren in de strijd tegen walvisjagers, hij kwam in schietpartijen terecht met neushoornstropers, maar wist altijd met een positieve aanpak succes te behalen.

Vanuit zijn ervaring vertelt hij met passie over onze prachtige planeet en hoe we die met z’n allen het beste kunnen beschermen.

Laurens bespreekt onderwerpen als:

  • Motivatie en inspiratie
  • Natuurbescherming
  • Sociaal ondernemen
  • Techniek en Innovatie
  • Aanpak van milieucriminaliteit
  • Drones
  • IoT voor natuurbescherming

Opdrachtgevers Laurens als Spreker o.a.

laurens-at-larry-king

“Laurens is een leuke bevlogen spreker die tijdens onze bijeenkomst met humor en passie in korte tijd het publiek meteen mee nam in zijn avontuur als dierenactivist op zee.”
Marjolein Heesters, Partij voor de Dieren
“We’ve been delighted to work with Laurens on two events for Bristol Festival of Ideas – one for adults and one for young people – and are already thinking about how we can get him back to do a third!”
Zoe Steadman-Milne, Organisator, Bristol Festival of Ideas
“Laurens de Groot inspireerde MKB Ondernemers bij de Rabobank in Utrecht over hoe zij hun onderneming tot een succes kunnen maken door nieuwe technologie en passie als grootste drijfveer in te zetten.”
Wanda Vlug, Rabobank
“Iedereen heeft genoten van jouw inspirerende aanwezigheid. Het grappige was dat de rode draad van Pepptalx bleek te zijn: volg je hart én durf je te engageren! En soms zelfs: radicaal! Er is nog volop onderling gesproken over jouw heftige avonturen en de bron in jou die vindt dat je dit moet doen. Het heeft bij veel jongeren een onuitwisbare indruk achtergelaten. Ik weet zeker dat ze zich jou zullen herinneren.”
Trudy Sas, Organisator, Pepptalx.nl
“Voor onze studenten Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam kwam Laurens een TED talk geven tijdens een event rondom business modellen. Het leuke voor onze studenten is dat Laurens een stevig business model heeft voor zijn bedrijf SkyCap, wat hij tegelijkertijd inzet om de natuur in Afrika in stand te houden. Die combinatie van goed doen voor de wereld en tegelijkertijd een gezond bedrijf hebben is volgens onze visie waar het bij Bedrijfskunde in de 21ste eeuw om draait. Laurens is ontzettend enthousiast en met veel humor heeft hij onze studenten aan het denken gezet. Bovendien is hij een voorbeeldondernemer en ik hoop dat hij nog vaak onze studenten komt inspireren!”
Wieke Schrama MSc – Docent Bedrijfskunde MER, Hogeschool van Amsterdam
“De lezingen van Laurens, kun je als volgt beschouwen, adembenemend, inspirerend, geweldige presentatie. Laurens neemt je zo mee in zijn wereld dat je gefascineerd bent van het begin tot het eind, het roept vragen op, zowel voor onze jongeren als personeel, wat zich vervolgens uit in een goede discussie. Vanuit de jeugd en personeel in 1 woord respect, waarvoor Laurens en zijn team zich inzetten, de gevaren die ze lopen, maar wat een doorzetters!!!”
Bianca, Dienst Justitiële inrichtingen
“Laurens is een bevlogen spreker die zich inzet voor een betere en mooiere wereld.”
Merel Kester, Op Hodenpijl

Opdrachtgevers o.a. Rabobank, Eurosport, Discovery Channel, Animal Planet US, Oxford Literary Festival, Festival of Ideas, Aye Write Festival, Ministerie van Justitie, Bristol Green Youth Day, Biologie Plus, Partij voor de Dieren, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool van Hall- Larenstein, Op Hodenpijl, TedX Rotterdam,  TedX Dordrecht, ACT ASN, Rotary Westland en VegfestNL.

Laurens inhuren als spreker of schrijver?

Neem contact op