Smart Parks

Smart Parks werd in 2013 opgericht om nieuwe methodes en technieken te gebruiken voor de bescherming van bedreigde diersoorten. Zo zet het bedrijf onder meer LoraWan technologie bij wildparken in Afrika en  drones voor habitatbescherming van Orang-oetans in Borneo en voor het speuren naar stropers in Afrika. Dankzij deze vernieuwende werkwijze ontdekte Smart Parks als eerste ter wereld neushoornstropers in Zuid-Afrika. De beelden werden uitgezonden bij het programma De Reünie.

kenia-2

Preventie, Detectie, Reactie en Opsporing

Tegenwoordig probeert Smart Parks meerdere facetten van stroperij aan te pakken. Hierbij wordt gekeken naar Preventie, Detectie, Reactie en Opsporing. Het team van de dierenbeschermers is continu bezig om de nieuwe methodes en technieken toe te passen in het veld.

Met big data analyse, het voorspellen van stoperhotspots, het plaatsen van high-tech sensoren, de inzet van drones en forensisch onderzoek streeft Smart Parks er continu naar het werk van rangers door heel Afrika efficiënter en veiliger te maken.

Smart Parks is door de belastingdienst aangewezen Algemeen nut beogende instelling (ANBI), wat belastingvoordeel oplevert bij erven en schenken.

anbi

Een kleine impressie van onze laatste campagne in Kenia….

kenia-1
kenia-2
kenia-3
kenia-4
kenia-5
kenia-6
kenia-7
kenia-8
kenia-0

Meer informatie over Smart Parks?

Neem contact op