Over Laurens

Laurens de Groot is wildlife crime specialist en ondernemer. Al jaren zet hij zich in voor bedreigde diersoorten op verschillende continenten.

Wildlife crime specialist

Om walvissen te beschermen voerde hij jarenlang bloedstollende campagnes in Antarctica waarbij zelfs zijn schip niet werd gespaard. Tegenwoordig gebruikt hij met Smart Parks de meest innovatieve technieken en methodes om de olifanten en neushoorns in Afrika te beschermen. Met zijn bedrijf ving hij bijvoorbeeld als eerste ter wereld neushoornstropers met een drone.

Ondernemer

Daarnaast is Laurens de medeoprichter van Skeye, een commercieel bedrijf gespecialiseerd in droneservices. In 2014 won hij hiermee de Next Entrepreneur Award en in 2015 werd de ondernemer genomineerd voor de Nieuwe Helden Prijs van VNO-NCW.

Schrijver

Over de acties bij de Zuidpool schreef Laurens het boek Jacht op de jagers dat werd genomineerd voor de Jan Wolkersprijs.

Later verscheen dit boek bij uitgeverij Bloomsbury als Hunting the Hunters: at war with the whalers.

Presentator

De campagnes waar de wildlife crime specialist aan meewerkte werden uitgezonden bij Discovery Channel in de televisieseries: Whale Wars, Seal Wars, Rhino Wars en Wildlife Conservation met Laurens de Groot.

Natuurbeschermer

In 2018 won Laurens met Smart Parks de Tech for Global Good laureate. In 2017 werd het werk bekroond met het winnen van de Human Wildlife Conflict Tech Challenge.  Zijn werk in Afrika werd in 2014 & 215 genomineerd voor de Future for Nature Award.

Spreker

Naast schrijven mag Laurens graag gepassioneerd vertellen over de onderwerpen sociaal ondernemen en natuur beschermen. Hij spreekt hier regelmatig over bij bedrijven, scholen en TV-programma’s. Zo schoof hij onder meer aan bij Larry King Live, RTL Late Night en Pauw & Witteman.

Voordat Laurens begon aan zijn avontuur als actievoerder en ondernemer werkte hij bij de politie als rechercheur gespecialiseerd in georganiseerde milieucriminaliteit. Met Smart Parks geeft Laurens nu zelf richting aan zijn ultieme doel: stropers achter de tralies krijgen en bedreigde diersoorten beschermen.

Laurens inhuren als spreker of schrijver?

Neem contact op